Design Interior Moldova | Дизайн интерьера в Молдове | Interior Design Moldova

joomla templates

|

Worldturne

flickr facebook twitter digg stumbleupon feed
RomânăRussianEnglish
UTC

Sugestii de amenajare a biroului acasă

  • PDF

 

De obicei, fiecare din noi are nevoie de un birou acasă, fie pentru a finisa un proiect, a realiza unele sarcini de serviciu sau pentru a învăța pentru un examen.

Birou-parte-din-sufragerie

În momentul în care lucrezi acasă, ar fi rentabil ca spațiul de lucru să fie separat de restul locuinței, astfel încît să poți duce la sfîrșit lucrul fără a fi distras de alte activități. Pentru aceasta poți amenaja un colț din dormitor sau sufragerie sau dacă dispui de un living de dimensiuni mari poți delimita această zonă cu ajutorul unor uși glisante sau a unor pereți mobili. Dacă ai o cameră sau un balcon liber, de asemenea îl poți folosi pentru crearea unui birou.

 

birou-delimitat-usi-glisante

Iată cîteva sugestii ce te vor ajuta să îți amenajezi un birou cît mai plăcut, astfel încît să te simți confortabil atunci cînd lucrezi la el.

1. Alege culorile în funcție de influiența lor

Culorile reprezintă un rol important în decorarea unui spațiu, ele pot atît mări sau micșora dimensiunile unei încăperi, cît și influiența dispoziția noastră. De aceea, trebuie să fim atenți în alegerea culorilor pentru birou, ele trebuie să corespundă nu doar cu restul locuinței, dar și să ofere un efect pozitiv asupra psihicului.

De exemplu, culorile puternice micșorează optic încăperea, iar culorile calme și neagresive dau senzația de spațiu mare.

Culorile neutre (alb, gri, crem) - sunt cele mai potrivite pentru birou, deoarece ajută la concentrare și pot fi ușor combinate cu culorile preferate.

Culorile reci (albastru, verde, violet) – sunt neagresive, ajută la mărirea încăperii și creează o senzație ușoară și ne înviorează. Verde este o culoare proaspătă ce ne ajută să ne relaxăm, albastrul ne redă o stare de liniște și pace, iar movul stimulează imaginația și dezvoltă creativitatea.

Culorile calde (roșu, portocaliu, maro, galben) – sunt culori puternice, ce captează imediat atenția, iar pentru birou pot fi folosite doar în mici accente.

Culorile închise – acestea creează o senzație grea și ne deprimă, de aceea pentru spațiul de lucru pot fi folosite la fel în foarte mici accente.

Birou-culori-predominante

2. Alegerea pieselor de mobilier necesare

Pentru amenajarea biroului tot de ce ai nevoie este masa de lucru, scaunul și spațiul de depozitare. Cel mai convenabil ar fi alegerea unei mese cu sertare, pentru a putea depozita lucrurile de care ai cel mai des nevoie, fără a fi nevoit să te ridici mereu pentru a face rost de ele. La fel, pentru a nu crea dezordine, lucrurile ce le ții pe masa de briou le poți aranja în cutii de depozitare, suporturi sau tăvi pentru documente.

birou-piese-mobilierDepozitare-birou

Nu uita! Un coș de gunoi te va ajuta să menții curățenia, te va elibera de drumuri inutile și nu îți va distrage atenția.

3. Lumina

Cel mai bun sfat ar fi amplasarea biroului la fereastră, pentru a beneficia de lumina naturală, care este cea mai eficientă pentru dispoziția și sănătatea noastă. La fel vei avea parte de o priveliște frumoasă, ce e mult mai util pentru imaginație decît atunci cînd ai în fața ta un perete. În momentul în care nu ai posibilitatea de a aranja biroul la ferestră sau dacă lucrezi noaptea, folosește lumini ce vor reda cît mai natural lumina zilei. Poți utiliza o lampă sau lumini pe tavan.

Lumina-pentru-birou

Mobila ECO

Saltele - SALTECO

MATCO® - MOLDOVA

MATCO® - DESIGN | MOBILA | SALTELE

 

Contact Us

You are here: