Design Interior Moldova | Дизайн интерьера в Молдове | Interior Design Moldova

joomla templates

|

Worldturne

flickr facebook twitter digg stumbleupon feed
RomânăRussianEnglish
UTC

Useful

Sugestii de amenajare a biroului acasă

  • PDF

 

De obicei, fiecare din noi are nevoie de un birou acasă, fie pentru a finisa un proiect, a realiza unele sarcini de serviciu sau pentru a învăța pentru un examen.

Birou-parte-din-sufragerie

În momentul în care lucrezi acasă, ar fi rentabil ca spațiul de lucru să fie separat de restul locuinței, astfel încît să poți duce la sfîrșit lucrul fără a fi distras de alte activități. Pentru aceasta poți amenaja un colț din dormitor sau sufragerie sau dacă dispui de un living de dimensiuni mari poți delimita această zonă cu ajutorul unor uși glisante sau a unor pereți mobili. Dacă ai o cameră sau un balcon liber, de asemenea îl poți folosi pentru crearea unui birou.

Read the full story

 

Design de landscape – idei și sfaturi de amenajare

  • PDF

 

Vara este acel anotimp cînd ne bucurăm de odihnă în aer liber. Nu toți au posibilitatea de a merge înafara orașului într-o mică vacanță, însă nu e necesar dacă acasă aveți un mic colț de rai amenajat cu bun gust.

Read the full story

 

Feng Shui în biroul tău

  • PDF

Feng Shui în biroul tău

De amenajarea biroului va depinde foarte mult succesul activității dvs de zi cu zi. Pentru o productivitate, o atenție și energia pozitivă sporită, stilul Feng Shui este cel mai potrivit stil pentru amenajarea biroului.

Read the full story

 

Cum nu trebuie să-ți amenajezi locuința

  • PDF

Oriunde poți găsi sfaturi și soluții pentru amenajarea și decorarea casei fie că în reviste, emisiuni de specialitate, designerii etc. Noi am hotărît să oferim cîteva sfaturi depre cum nu trebuie să decorezi casa, și care sunt cele mai mari greșeli în amenajările interioare care trebuiesc evitate:

Read the full story

 

Sfaturi de decorare a pereților albi

  • PDF

Albul este considerabil a fi o culoare neutră, care poate lărgi spațiul și poate fi folosit pentru decorarea oricărui spațiu. Cu toate acestea pereții albi din interiorul unei locuințe pot crea monotonie și plictiseală. Pereții zugrăviți în alb par reci, iar senzația este una de disconfort. Pentru a oferi un strop de căldură unui interior alb, decorațiunile ar trebui alese în culori calde.

Read the full story

 

Principii de bază în amenajarea unei grădini

  • PDF

Design-ul unei grădini înseamnă înfrumusețarea unei bucăți de pămînt astfel încît să aibă un aspect natural, de peisaj. Toată munca de amenajare și plantare este depusă pentru a realiza aceasta idee.

Read the full story

 

Cum să amenajezi baia copilului tău?

  • PDF

În casele mari este spațiu pentru mai multe băi, din această cauză puteți amenaja și o baie personală pentru copilaș. Noi îți venim cu cîteva sfaturi și propuneri care te vor ajuta să transformi viața copilului tău într-o poveste. Pentru început e bine să știi că baia copilului trebuie să fie în primul rînd sigură.

 

Read the full story

 

Stilul pasiunii şi al eleganţei regale în dormitor!

  • PDF

Puțină pasiune în interiorul dormitorului nu strică niciodată, acest sentiment poate fi uşor trezit printr-o selecție frumoasă de elemente ambientale într-un decor rafinat. Cu un candelabru de cristal, cu lumină difuză, precum și țesăturile elegante sau somptuoase.

Read the full story

 

5 idei uimitoare pentru o locuință mică

  • PDF

Amenajarea și compartimentarea spațiilor suplimentare a unei locuințe de dimensiuni mici poate fi o mare bătaie de cap. Mai jos vă prezentăm cîteva idei care îți pot oferi soluția cea mai bună pentru amenajarea spațiului mic din locuința ta:

Read the full story

 

Lucruri ce nu trebuie să lipsească din nici o locuință

  • PDF


Există anumite lucruri care rămîn alături de noi mulți ani la rînd. Fiecare are propria sa listă de lucruri pe care le consideră esențiale într-o locuință, însă noi îți oferim o listă de lucruri care nu trebuie să lipsească din locuința ta:

Read the full story

 

Cum să amenajezi balconul casei?

  • PDF

De multe ori balconul nu este folosit maxim ci doar ca spațiu de depozitare. Dacă balconul este amenajat corect acesta îți poate oferi eleganță, eficiență și confort. În plus poate deveni o mică oază de relaxare sau meditație.

 

Read the full story

 

Decorațiuni nonconformiste pentru pereții de interior

  • PDF

Pereții decorați nonconformist sunt în vogă. Cu puțină imaginație poți transforma lucrurile banale în realizări interesante și, mai ales, frumoase.

Read the full story

 

Cum rezolvi problema tavanelor prea înalte din locuință

  • PDF

Astăzi ne-am hotărît să rezolvăm problema tavanelor prea înalte. Problema locuințelor cu tavanele prea înalte este una largă în special pentru casele particulare. Camerele cu tavan prea înalt sunt lipsite de intimidate, sunt reci, sunt nefuncționale din punct de vedere termic și sunt dificil de amenajat.

 

Read the full story

 

Află cum poți folosi culorile complementare în design-un de interior?

  • PDF

Culorile și nuanțele acestora joacă un rol extrem de important în amenajările interioare. Fiecare culoare are caracterul său influențînd foarte mult starea de spirit.

Read the full story

 

Află care sunt acele 5 obiecte care pot distruge aspectul unui interior

  • PDF

Decorarea unei locuințe este un lucru foarte important și respectiv trebuie să corespundă gustului și personalității, dar și să fie executată cu mare atenție, pentru că de multe ori puți da  greș.

Read the full story

 

Stilul Navy în design-ul de interior

  • PDF

Cele mai de bază caracteristici ale stilului navy atît în fashion cît și în design-ul de interior, sunt dungile orizontale, ancorele, combinațiile de alb și bleumarin. De-asemenea stilul navy iese în evidență cu mobilier ale cărui forme ne duce cu gîndul la frumoasele nave și yacht-uri.

Read the full story

 

Camera copiilor în decoraţiuni textile

  • PDF

Mai practice, mai comode, mai estetice dar şi mai accesibile la preţ sunt decoraţiunile textile. Cu ajutorul lor puteţi crea o lume fantastică, în miniatură pentru copii dvs.

Read the full story

 

Scaunele - accente perfecte pentru orice interior

  • PDF

Mereu avem tendinţa ca interiorul locuinţei noastre să arate impecabil, modern şi atractiv. Astfel cu ajutorul scaunelor şi diversităţii lor de modele şi culori puteţi crea un interior modern şi shic indiferent de stilul ales.

Read the full story

 

Mozaicul în design-ul de interior

  • PDF

Mozaicul are o istorie veche de mii de ani şi este pe larg folosit în decoraţiunile şi amenajările interioare. Primele modele de mozaic dotează încă din a doua jumătate a secolului al treilea înainte de Hristos. Mai tîrziu grecii au perfecţionat mozaicul, folosind mramura de diferite culori.

Read the full story

 

Idei de amenajare a subsolurilor locuibile

  • PDF

Pentru afaceri de familie sau pentru zone de odihnă şi petrecere a timpului cu prietenii puteţi folosi subsolul casei care amenajat şi decorat corespunzător poate deveni un spaţiu relaxant şi odihnitor locuibil.

Read the full story

 

Amenajarea garajului

  • PDF

Cum arată garajul ideal în viziunea fiecăruia din noi? Pentru unii garajul ideal este cel în care încape doar automobilul, alţii au nevoie de un garaj destul de încăpător, unde să aibă şi spaţiu de muncă, un atelier.

Read the full story

 

Accesorii potrivite fiecarui stil de design

  • PDF

Fiecare stil de design reprezintă prin sine o artă, o creaţie ce poate să-ţi creze buna dispoziţie şi să te simţi comod atunci cînd te afli acasă.  Decoratiunile de interior trebuie să fie în ton cu stilul de amenajare a casei.

Read the full story

 

Sfaturi de amenajare a unei locuinte nefinisate

  • PDF

Ai o casă nefinisată  şi nu ştii ce culori să alegi,  pentru pereţi, mobilă, draperii? Ştii doar căţi plac culorile calde. Iată cîteva idei care te vor ajuta să creezi o atmosferă caldă, confortabilă şi modernă.  Pentru dormitor designerii recomandă să optaţi pentru un tapet cu flori, pentru peretele  din  dreptul patului, pentru ceilalţi 3 pereţi  vă sugerăm să optaţi pentru alb.

Read the full story

 

Sfaturi pentru amenajarea camerei bebelușului tău

  • PDF

Venirea micuțului cere o reamenajare a locuinței și crearea primei sale camere. Camera bebelușului tău trebuie să fie aplasată lîngă camera matrimonială (dormitorul părinților). Amenajarea camerei copilului depinde în primul rînd de sexul copilului, dacă e fetiță sau băiețel. Apoi trebuie să fiți foarte atenți în ceea ce privește culoarea dominantă aleasă.

Read the full story

 

Cum ne decorăm şi ne amenajăm casa în timpul iernii?

  • PDF

Iarna de afara nu trebuie să intre şi în casa ta. Ai posibilitatea de aţi decora locuinţa în culori calde şi plăcute care să-ţi aducă căldură şi o atmosferă plăcută şi intimă pentru toţi membrii familiei.

Read the full story

 

Cufărul în decoraţiunile interioare

  • PDF

Cufărul  reprezintă o piesă de mobilier caraceristică stilului gotic, în general fiind din lemn şi pictat. Cufărul este un obiect de decor vechi care poate constitui punctul de atracţie al unei camere,  în trecut fiind folosit pentru depozitarea zestrei sau a hainelor.

 

Read the full story

 

Cum să organizezi o nouă locuinţă astfel încît să te simţi ca acasă?

  • PDF

În general o nouă locuinţă înseamnă un disconfort şi o muncă mare de organizare. Pentru a nu te simţi străin în casă, trebuie să începi cu cîteva detalii care să îţi dea sentimententul de a fi acasă.

Read the full story

 

Biblioteca în living – stil şi eleganţă

  • PDF

Biblioteca oferă personalitate unui living, din această cauză trebuie să alegi un mobilier de bibliotecă elegant care să se încadreze de minune în decorul casei.  Cu ajutorul imaginaţiei încearcă să creezi un echilibru  în spaţiul în care depozitaţi cărţile sau colecţiile de obiecte. Pentru aţi personaliza livingul  într-un mod cît mai original optaţi pentru o bibliotecă modernă şi mobilier în forme neconvenţionale.

Read the full story

 

Design-ul şi decoraţiunile interioare croşetate

  • PDF

Ca şi sculptura, pictura, croşetatul este o artă.  Croşetatul nu se referă doar la îmbrăcăminte, accesorii. În prezent în trend sunt şi lucrurile de interior croşetate. Foarte puţin se ştie despre originia lui, însă este o artă mai veche.

Read the full story

 

Cum creezi o casă curcubeu?

  • PDF

Dacă îţi place curcubeul şi eşti destul de curajos îţi poţi crea  propriul basm chiar la tine acasa, folosind în interior doar culorile curcubeului: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet. Pentru a crea o atmosferă plăcută mai întîi de toate alege trei culori de bază, iar apoi începe prin a adăuga pete de culoare: covor, uşă, draperii, ţesături etc.

Read the full story

 

Stilul filipinez în design-ul de interior

  • PDF

Design-ul filipinez este din ce în ce mai prezent în casele multor oameni, acesta se bazează pe ergonometrie. Iată care sunt principalele caracteristici ale acestui tip de amenajare a interiorului unei locuinţe:

Read the full story

 

Sfaturi pentru amenajarea caselor cu tavan jos

  • PDF

Ai cumpărat o locuinţă  însă aceasta nu corespunde cerinţelor şi preferinţelor dvs, are tavanul prea jos. Există soluţii de amenajare pentru orice tip de locuinţă, chear şi în cazul caselor cu tavan jos care ridică aceleaşi probleme ca şi spaţiile mici, deoarece senzaţia de sufocare este întălnită în ambele cazuri. În cazul în care o astfel de locuinţă este decorată incorect  ea devine neprimitoare.

Read the full story

 

Personalizează-ţi scările interioare într-un mod creativ

  • PDF

Multe persoane uită de scările de interior, însă acestea fac parte din interiorul unei locuinţe şi ele trebuiesc personalizate astfel încît aspectul casei să fie ca un tot întreg şi să aibă un aspect plăcut şi modern. Personalizarea scărilor  schimbă înfăţişarea interiorului  şi există idei pentru fiecare stil de amenajare în parte. În general scările sunt uşor de decorat, însă este foarte migăloasă deoarece necesită multă creativitate.

Read the full story

 

Paravanul – decor şi funcţionalitate

  • PDF

Paravanul face parte din categoria obiectelor capabile să personalizeze interiorul unei locuinţe într-un mod foarte original. Cu ajutor lui se pot masca anumite obiecte inestetice ori se pot separa  diferite zone din casă. Un paravan poate defini stilul unei încăperi. În plus acesta îndeplineşte  mai multe funcţii. De exeplu într-o baie matrimonială, de mari dimensiuni, paravanul poate fi astfel poziţionat încît să ofere intimitate celor care folosesc cada de baie.  El poate fi uşor instal şi uşor dezinstalat.

Read the full story

 

Mobila potrivită pentru verandă

  • PDF

Veranda este camera destinată pentru odihnă şi relaxare. Mobila unei verande trebuie să fie confortabilă şi trebuie poziţionată în aşa fel încît să te simţi bine. În primul rînd atunci cînd alegi mobila pentru verandă trebuie să iei în consideraţie destinaţia acestei camere şi materialul din  care este realizat mobilierul. Materialul trebuie să fie rezistent, deoarece schimbările de temperatură, ploaia, vîntul sau ninsoarea sunt  factorii care afectează structura unei verande. De-asemenea trebuie să iei în calcul dimensiunile verandei, o verandă nu trebuie să fie aglomerată cu prea mult mobilier. De obicei o verandă trebuie să fie bine aerisită şi mobilată în special cu o canapea şi două fotolii.

Read the full story

 

Living de toamnă

  • PDF

Toamna este un sezon atit frumos, colorat cit şi friguros şi posomorît. Pentru a te simţi bine atunci cînd afară plouă şi este frig este nevoie să-ţi redecorezi casa. Treci la textile moi, pufoase  care să-ţi creeze o senzaţie de confort şi căldură. Crează un living de toamnă care să te bucure atît pe tine cît şi pe întreaga familie.

Read the full story

 

Decoraţiuni pentru casă din scoici şi nisip

  • PDF

Deja a trecut vara, însă ţi-ar plăcea să păstrezi prospeţimea şi frumuseţea zilelor de vară în casa ta. Ai fost în vacanţă la mare de unde ai strîns multe scoici, ai nevoie doar să mergi într-un hipermarket şi să cumperi un săculeţ cu nisip, lipici, cîteva rame simple şi lumînări parfumate pentru aţi decora casa într-un mod mai proaspăt.

Read the full story

 

Soluţii moderne pentru podea

  • PDF

În prezent există o mulţime de soluţii pentru pardosea. Pentru fiecare încăpere, producătorii au venit cu inovaţii, care să se potriviască pentru fiecare încăpere şi pentru orice stil de design.

Read the full story

 

Stilul suedez în design-ul interior

  • PDF

Stilul suedez se caracterizează prin simplitatea specifică eleganţei clasice. Dulapurile şi comodele reprezintă adevărate podoabe cînd vine vorba de amenajările interioare datorită modelelor pictate sau sculptate. Pentru stilul suedez cele mai recomandate piese de mobilier sunt cele  din secolul XIX-lea şi candelabrele frumos prelucrate din fier forjat sau alte materiale specifice acestei epoci.

Read the full story

 

Sculptura în plante un trend pentru grădina modernă

  • PDF

Sculptura în plante este un stil de amenajare vechi  a grădinii şi mai este numit Ars Topiaria. Sculptura în plante s-a dezvoltat în timpul Renaşterii în grădinile englezeşti şi cele franţuzeşti. În astfel de amenajare pot fi modelaţi aproape orice tip de arbuşti care au o coroană ramificată şi frunze persistente.

Read the full story

 

Amenajări unisex

  • PDF

Atunci cănd vine vorba de amenajarea locuinţei femeia şi bărbatul se contrazic. El preferă o amenajarea sobră, hotărîtă, fermă cu accente ce reflectă puterea, iar ea preferă o locuinţă mai caldă şi mai primitoare. Bărbaţii preferă mai mult mobilier confortabil decît atrăgător, mai mult practic decît cu un design în vogă, pe cînd femeia preferă mai mult un mobilier floral, în culori pastelate, în linii curbe astfel încît interiorul să fie elegant şi rafinat. Pentru a găsi o soluţie trebuie mai întîi de toate de găsit un punct comun, de la care să înceapă combinaţia stilurilor celor doi.

Read the full story

 

Stilul sud-vestic în design-ul interior

  • PDF

Orice interior poate fi amenajat în stilul sud-vestic. Stilul sud-vestic se inspiră din culorile mexicane şi feroneria, materialele şi sculpturile din lemn din stilul spaniol. Acest stil de amenajare prevede linii simple a caselor tradiţionale. Reprezintă un stil simplu  şi la îndemîna oricui. Culorile potrivite acestui stil sunt nuanţele de teracotă, ruginiu,  nisipiu şi maron închis. Ca accente uneori sunt folosite culorile cum ar fi roşu strălucitor şi albastru intens. Ca materiale pentru interior sunt folosite plăcile din lut natural, grinzi şi mobilier din lemn de pin.

Read the full story

 

Stilul scandinav în design-ul interior

  • PDF

Stilul scandinav a atins apogeul în anii 1950. Acestui stil îi sunt caracteristice liniile netede şi paleta de culori neutre. Acest este mereu la modă şi oferă interiorului o eleganţă. Paleta de culori specifică acestui stil sunt nuanţele de alb, bej, nuanţe deschise de lemn natural şi nuanţe de albastru deschis. Uneori ca accent se foloseşte roşu intens. Cele mai folosite materiale în amenajările în stil scandinav sunt bumbacul şi pînza. Acestea pot fi simple sau cu imprimeuri dungi sau modele florale. Piesele de mobilier specifice stilului scandinav sunt canapelele cu mix între linii drepte şi cu detalii uşor curbate.

Read the full story

 

Stilul Pop Art în design-ul interior

  • PDF

Stilul Por Art are un decor unic, original şi personal. Acest stil presupune forme geometrice şi culori vii, prezente în obiectele de mobilier, decoraţii, pereţi sau pardoseală. Pereţii sunt vopsiţi cu motive bicolore. Podeaua este decorată cu covoare ovale, cu morive circulare. Uşile şi separatoarele sunt înlocuite cu perdele din mergele sau din diverse forme plastificate.

Read the full story

 

Stilul otoman în design-ul de interior

  • PDF

Stilul otoman se potriveşte foarte bine într-o casă răcoritoare de vacanţă. Acest stil este reprezentat de plăcile de ceramică, din care se construieşte un mozaic. Culorile dominante, mai ales pentru tavan şi podele este galbenul, albastrul, verdele, combinaţii de albastru şi roşu etc. Pentru mobilier materialele cele mai potrivite sunt lemnul şi pielea. Piesa de mobilier cea mai importantă din stilul otoman este canapeaua care poate să fie verticală, dreptunghiulară sau în formă de U. Astfel de canapele au dimensiuni foarte mari, pentru o familie numeroasă, conform stilului de trai turcesc.

Read the full story

 

Stilul glamour în design-ul de interior

  • PDF

Stilul glamour se caracteriziază prin strălucire, eleganţă şi extravaganţă. Acest stil se consideră un lux  şi a apărut ca o alternativă a design-ului şi arhitecturii contemporane. Culorile caracteristice stilului glamour sunt cele neutre – roz, maro şi crem, în combinaţie cu nuanţe tari şi intense – albastru, roşu, mov. De-asemenea şi nuanţele de auriu şi argintiu sunt caracteristice acestui stil de amenjare. Pentru pereţi se folosesc tapete în nuanţe aprinse, florale cu modele cît mai complicate. Mobila stilului glamour este inspirată din stilul contemporan, oriental, florentin sau baroc.

Read the full story

 

Sfaturi pentru amenajarea unei camera de cămin

  • PDF

De obicei studenţilor unor facultăţi li se oferă loc de trai în cămin. Multe camere de cămin te sperie în momentul în care intri în ele. Lipsa unor renovări şi reparaţii îţi aduc doar impresii negative. Însă trebuie să găseşti o soluţie deoarece ai de trăit în această cameră un an sau chiar mai mult cu una sau mai multe persoane. Iată cîteva idei care te vor ajuta să ai  o cameră foarte frunoasă şi spaţioasă:

Read the full story

 

Stilul elveţian în design-ul interior

  • PDF

Stilul elveţian în amenajările interioare este unul ce aduce un aer de linişte întregii locuinţe. Iată cîteva idei pentru a decora locuinţa în stil elveţian. Pereţii, podelele şi mobilierul  au forma şi design tradiţional, în general fiind din lemn moale, nevopsit  şi netratat. Mobilierul elveţian conţine pe lîngă dulapuri şi vitrine de-asemenea şi lăzi din lemn în care puteţi pune lucrurile personale.

Read the full story

 

Sfaturi de a redecora locuinţa rapid şi ieftin

  • PDF

Daca te-ai săturat de acelaş decor din casa ta, noi îţi oferim careva sfaturi de redecorare foarte rapide şi ieftine a interiorului.

Pereţii.

Cea mai bună metodă de a înoi aspectul pereţilor este zugrăvirea acestora. O altă metodă ar fi tapetul, care în ultimii ani a revenit în atenţia designerilor, iar pe piaţă se întîlnesc numeroase modele şi tipuri de tapete. Poţi tapeta doar un singur perete, acesta fiind suficient pentru a crea un decor special. Tot pentru decorarea şi schimbarea imaginii pereţilor puteţi opta pentru stikere de perete care se întălnesc într-o serie mare de variante: modele geometrice, florale etc. Acestea sunt soluţii foarte potrivite mai ales în ceea ce priveşte locuinţele moderne.

Read the full story

 

Metal art în design-ul de interior

  • PDF

Foarte multe persoane atunci cînd decorează casa apelează la arta metalului. Această arta este o combinaţie de inteligenţă, imaginaţie şi îndemînă. Metalul cu uşurinţă poate fi folosit  pe pereţi, în sculpturi dar şi în grădini. Pereţii au rolul nu numai de a servi ca bază pentru diferite tablouri, picturi, fotografii etc. ci şi a le transmite vizitatorilor buna dispoziţie. Mai mult, ramele metalice dau senzaţia de cămin primitor.

Read the full story

 

Locuinţe amenajate în stilul anilor 60

  • PDF

In anii 60  design-ul interior era influenţat de amenajările şi cultura britanică. Mişcările predominante în arta interioară pentru această perioadă sunt Pop Art-ul şi Op Art-ul ambele inspirate din cultura populară. Pentru început pentru realizarea acestui tip de amenajări acoperă pardoseala cu covoare cît mai groase. Paleta de culori este reprezentată de nuanţe puternice, agresive, ca roşu, purpuriu, verde, portocaliu sau roz.

Read the full story

 

Idei de decorare a mesei de toamnă

  • PDF

Toamna natura ne oferă un adevărat spectacol de culoare, însă şi cele mai frumoase elemente decorative. Cu puţină ingeniozitate şi creativitate poţi schimba atmosfera atît a casei cît şi a mesei într-o clipită. Pricipalul e ca atmosfera mesei să fie plăcută în special cînd ai parte de oaspeţi. Pentru redarea unei atmosfere plăcute, primitoare şi calde nu este nevoie doar de bucate dar si de un aranjament şi decor pe măsură. Nu este nevoie de mari cheltuieli sau de elemente sofisticate şi coplicate. Puteţi obţine un efect deosebit cu cîteva elemente simple şi ieftine.

Read the full story

 

Idei de amenajare inspirate de dormitoarele indiene

  • PDF

Indienii au o sensibilitate artistică în ceea ce priveşte amenajările interioare. Temele decorative  ale acestei ţări relevă influenţele  vecinilor săi asiatici. Decoraţiunile acestei ţări sunt dinamice, vibrante şi extraordinare. Pentru a obţine un interior exotic şi neobişnuit inspirăte din ideile de amenajare a Indiei.

Read the full story

 

Cum să-ţi amenajezi un dormitor confortabil la mansardă

  • PDF

Dacă eşti norocos şi ai casă cu mansardă poţi folosi mansarda pentru aţi amenaja acolo un super dormitor. Un dormitor la mansardă îţi poate crea intimitate şi o privelişte foarte frumoasă. Dacă te hotărăşti să-ţi creezi un dormitor la mansardă iată cîteva idei ce te vor ajuta.

Read the full story

 

Cum să decorezi dormitorul pe timp de vară

  • PDF

Pentru amenajarea oricărei încăperi  cea mai potrivită temă de decorare pe timp de vară este cea marină. Pentru dormitor această temă este în special indicată, întrucît redă o atmosferă calmă, odihnitoare şi primitoare. Contrastul alb-albastru şi accentele roşii, crează o senzaţie de prospeţime şi răcoare în acelaş timp. Optează pentru accesorii şi mobilier cu motive specifice, coşuri împletite, navoade, perdele de tip plasă etc. Alege un mobilier alb şi nu uita să decorezi dormitorul cu scoici şi sticluţe de nisip.

Read the full story

 

Cum obţii o cameră de baie confortabilă

  • PDF

Mulţi dintre noi visează la o baie relaxantă şi parfumată, mai ales după o zi de muncă foarte grea. Însă pentru  ca răsfăţul să fie total, ai nevoie de un ambient potrivit. Iată cîteva idei care te vor ajuta să crezi un ambient plăcut în camera de baie, cu costuri minime:

Read the full story

 

Cum îmbinăm mobila modernă cu o amenajare tradiţională?

  • PDF

De  multe ori atunci cind avem o  locuinţă amenajată în stil tradiţional dorim un mobilier modern, însă la prima vedere combinaţia între tradiţional şi modern pare imposibilă. Nu este aşa, tradiţionalul şi modernul sunt feţe ale aceleaşi monede, ce pot fi combinate cu succes urmînd cîteva regule.

Pentru început găsiţi o temă care să unifice totul într-un ansablu coerent. Această temă poate fi reprezentata atît de un tip de material care să fie prezent atît în obiectele moderne cît şi în cele tradiţionale, cît şi de o culoare sau model comun.

Read the full story

 

Cum decorăm o locuinţă întunecoasă

  • PDF

Dacă locuinţa ta este întunecoasă şi dispune de ferestre  mici atunci trebuie să găseşti cîteva modalităţi de a aduce lumină şi căldură  în ea.  Iată cîteva sfaturi pentru aţi decora casa:
-    Pentru pereţi foloseşte culori luminoase care reflectă lumina, foloseşte culori precum bleo, galben, verde deschis. Dacă totuşi eşti amatorul culorilor închise, le poţi folosi pentru anumite detalii, accesorii pentru a accentua pereţii deschişi.

Read the full story

 

Cum amenajezi grădina şi terasa pentru sezonul de vară?

  • PDF

Vara este momentul perfect pentru amenajarea grădinei sau teraselor, de aceea este foarte important ca să alegeţi corect mobilierul pentru amenajarea acestora. Sezonul de vară mereu aduce noutăţi  deosebite în ceea  ce priveşte mobilierul pentru terasă şi grădină. Alegerea mobilierului trebuie făcut  în funcţie de design-ul abordat în amenajarea acestora dar şi de dimensiunea lor.

Read the full story

 

Culoarea personalităţii tale – violet

  • PDF

Violetul  rezultă din amestecul a două culori: albastru şi roşu. Această culoare nu este o culoare  ce se întîlneşte frecvent în mod natural în natură, ceea ce o face să aibă un aspect puţin exotic şi artificial. Violetul este preferat mai mult de persoanele creative şi excentrice, deoarece simboliziază înţelepciunea şi spiritualitatea. De-asemenea violetul are capacitatea de a calma mintea şi sistemul nervos.

Read the full story

 

Culoarea personalităţii tale – alb

  • PDF

Albul reprezintă puritate, inocenţă şi curăţenie. Această culoare are un mare avantaj deoarece se potriveşte cu orice culoare. Albul este folosit în amenajările interioare ca o culoare neutră, ca bază pentru alte culori. Este una dintre cele mai utilizate culori în design-ul interior şi se potriveşte pentru orice încăpere. E bine să foloseşti albul în camerele unde meditezi sau baie, aceasta îţi va calma psihicul.

Read the full story

 

Colţarul – idei de prezentare şi folosire

  • PDF

Colţarul este unul dintre cele mai recunoscute piese de mobilier. Există numeroase modalităţi prin care puteţi încadra în bucătărie un colţar. Puteţi opta pentru un colţar în formă de „L” sau „U”. De multe ori colţarul este completat de o masă pentru mai multe persoane sau de o măsuţă de cafea unde puteţi servi micul dejun. Dacă duceţi lipsă de spaţii de depozitare, apelaţi cu încredere la colţar.

Read the full story

 

Cele mai potrivite culori pentru baia ta

  • PDF

Alegerea culorilor şi a combinaţiilor pentru o baie depinde în primul rînd de gustul fiecăruia şi atmosfera şi stilul pe care vrei să îl redăi acestei încăperi. Cele mai populare alegeri sunt culorile proaspete, care aduc un aer relaxant şi calm. Iată cîteve idei de combinaţii care se pot potrivi anumit pentru baia ta:

Read the full story

 

Cele mai întîlnite greşeli decorative în living

  • PDF

Livingul este camera care adună întreaga familie. Pentru această cameră este nevoie de mult confort şi căldură ca atunci cînd te vei afla în ea sau vei primi oasepeţi aceştia să se simtă în largul său. Deseori în amenajarea acestei camere  se produc greşeli anume din cauza sumedeniei de destinaţii alocate acestui spaţiu. Iată cele mai des întîlnite greşeli:

Read the full story

 

Ce înseamnă un proiect de design interior?

  • PDF

 

Pentru a obţine o amenajare interioară a locuinţei tale   funcţională şi excepţională  este indicat să apelezi la un designer de interior. Asemenea unui proiect architectural, proiectul de design interior  este foarte important. Un  proiect de design include de la nuanţele pereţilor, pînă la piesele de mobilier, pardoseală, plăci ceramic, corpuri de iluminat, decoraţiuni, accesorii, finisaje  folosite.

Read the full story

 

Bambusul în design-ul interior

  • PDF

Bambusul a devenit un material foarte folosit în decoraţiunile interioare. Dacă doreşti un design modern, exotic, ecologic optează pentru accesorii realizate din bambus. Iată unde poţi folosi bambusul:

Read the full story

 

Vazele de flori – un element esenţial al decorului de interior

  • PDF

Există o varietate de vaze de flori ce îţi poate materializa interiorul locuinţei foarte rapid. Fiecare vază adăugată în casă oferă unicitate şi eleganţă. Pe piaţă poţi întîlni vaze de diferite forme, mărimi, confecţionate din materiale diverse:  ceramică, sticlă, metal,  lemn, piatră, lut. Acestea reprezintă alegerea ideală pentru aranjamentele atît florale cît şi a întregului interior al locuinţei.

 

Read the full story

 

Apa în design-ul interior

  • PDF

Elementele de apă şi elementele acvatice de interior au cîştigat o foarte mare popularitate în ultima perioadă de timp. Pe piaţă elementele acvatice se întîlnesc într-o diversitate foarte mare de forme şi mărimi. Elementele acvatice oferă unei locuinţe naturaleţe şi eleganţă. Mulţi optează pentru fîntînile de masă deoarece sunt foarte uşor de întreţinut, ocupă un spaţiu mic şi aduce un aer foarte liniştit şi relaxant. Un alt mare avantaj al fîntînilor de apă este acel că acestea cu uşurinţă pot fi mutate dintr-un loc în altul în funcţie de dorinţa dvs sau de aranjamentul camerei.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în stil puristic

  • PDF

Pentru stilul puristic sunt caracteristice formele clare, materialele simple şi culorile decente. Însă totuşi acest stil nu elimină din amenajările interioare total accesoriile, decoraţiunile, tapele florale sau accentele de culori. Foloseşte nuanţe calde ale pămîntului, acestea nu vor deteriora în nici un fel efectul puristic. Din amenajările puristice elimină mobilierul tradiţional şi greoi, fiindca spaţiul va deveni foarte încărcat, iar atmosfera camerei apăsătoare. Optează pentru mobilier uşor cu un design cît mai simplu.  Pentru acest stil cel mai potrivite sunt rafturile simetric aşezate sau comodele.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei pentru cupluri tinere

  • PDF

În momentul în care un cuplu decide să trăiască împreună, locuinţa numai este a lui, sau a ta ci este locuinţa voastră. Aceasta trebuie amenajată împreună, deoarece acest lucru poate reprezenta un pas extraordinar către cunoaşterea celuilalt. Astfel vei descoperi anumite lucruri pe care nu le-ai ştiut pînă acum, lucruri ce ţin de gusturile personale. Fiecare colţişor trebuieşte analizat şi discutat împreună.

 

Read the full story

 

Accesoriile din lînă în decoraţiunile interioare

  • PDF

Lîna se regăseşte atît în garderoba noastră sub forma de pulovere, fulare, mănuşi etc. ci si în accesorii şi decoraţiuni interioare. Se întîlnesc mai multe tipuri de lînă dintre care cele mai întîlnite sunt: caşmir, angora, mohair şi alpaka. Sezonul cel mai potrivit pentru redecorarea locuinţei anume cu accesorii din lînă este cel rece, însă accesoriile de lînă pot exista în interior şi în sezonul mai cald cînd afară puţin temperatura este mai scăzută sau plouă.

 

Read the full story

 

5 paşi pentru a obţine un living cu influenţe rock

  • PDF

Într-un living  cu influenţe rock detaliile joacă un rol foarte important. Decorează camera cu sfeşnice negre, aurii sau argintii, tablouri cu trupele preferate. Optează pentru o fereastră mare cu ramă neagră.  Pentru puţină culoare optează pentru pernuţe decorative cu imprimeuri albe sau negre. Decorează un perete din încăpere cu morive specifice:  tapet în dungi negre sau cu damasc.  De-asemenea  poţi finisa peretele, pe care vrei să îl pui în valoare, cu vopsea decorativă, cu accente negre.

 

Read the full story

 

5 idei de design pentru spatiul de depozitare pe care nu le ştiai

  • PDF

O problemă extrem de importantă într-o locuinţă este depozitarea lucrurilor. Iată cîteva metode de depozitare care te vor ajuta să organizezi lucrurile:

-    Foloseşte la maxim colţurile camerei. Realiziază corpuri de mobilier cu rafturi închise sau poliţe. În cazul în care dorezti să ascunzi careva obiete foloseşte varianta cu sertare, însă dacă vrei să poziţionezi obiecte pentru  admirare atunci alege varianta poliţă.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Vărsător

  • PDF

Elementul ce caracteriziază zodia vărsător este Aerul. Astfel ei au nevoie de spaţii mari şi vor opta pentru un decor cît mai minimal, care se remarcă prin confort. Nativii zodiei vărsător iubesc balcoanele şi anume cele deschise care le oferă o privelişte interesantă. Ei vor opta pentru mobilier în tendinţe, iar culorile predominante sunt albastru, bleumarin şi gri.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Taur

  • PDF

Elementul corespunzător taurului este Pămîntul, astfel nativii zodiei taur îşi vor decora casa, balconul sau grădina cu diverse plante decorative. Iubesc florile de primăvară margaretele, lalele şi narcisele. Taurului i se potriveşte o locuinţă amenajată într-un stil tradiţional, rustic sau casual, care îi oferă confort şi lux. Mobila în general este din lemn masiv şi materiale moi, în culori pămîntii.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Săgetător

  • PDF

Elementul reprezentativ al săgetătorului este focul. Astfel aceştia îşi vor decora locuinţa cu lumînări care dau un aer romantic. De obicei săgetătorii  îşi decorează casa în tonuri vii şi deschise, însă au şi o preferinţă pentru nuanţe de albastru şi verde dar şi purpuriu. Săgetătorii iubesc confortul aşa că vor opta pentru un pat mare şi pentru o cadă de două persoane.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Scorpion

  • PDF

Scorpionii sunt semn de Apă, de aceea pun accent mai mult pe decorarea băii şi nu vor ezita să opteze pentru un jacuzzi sau o cadă cu masaj. Persoanele născute în această zodie doresc intimitate şi linişte.Încăperile nu sunt foarte luminate, ferestrele fiind decorate cu perdele grele, mate din catifea. Nuanţele ce caracteriziază casa scorpionului sunt alb şi negru. De-asemenea scorpionii mai sunt atraşi de roşu- închis şi verde-măsliniu.


Obiectele de mobilier sunt în general din lemn masiv, foarte solide, iar covoarele pufoase. De-asemenea scorpionii nu vor ezita să-şi decoreze casa cu piatra naturală, fier forjat şi grinzi din lemn. Obiectele preferate a scorpionului sunt lădiţele sau cutiile unde îşi păstrează lucrurile, fie că vorbim de bijuterii sau simple fotografii și obişnuieşte să aibă în locuinţă locuri foarte intime, unde nu are acces toată lumea.

 

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Rac

  • PDF

Elementul caracteristic al zodiei Rac este Apa, astfel că vor avea casa decorată cu elemente specifice. Această zodie este meditativă şi are nevoie de o locuinţă cît mai confortabilă. Zona destinată odihnei este foarte importantă  pentru această zodie, acesta va fi decorat într-un stil romantic, cu multe pernuţe decorative şi lumînări parfumate. De asemenea, racii acordă o atenţie deosebită amenajării băii, fiind atraşi de căzile cu dimensiu foarte mari unde să se poată relaxa. Racii optiază mai mult pentru o casă decorată în stil antic, elegant şi cu şarm aparte.

 


Apreciind obiectele vechi, moştenite şi cele din fier forjat. Racii adoră culorile care reflect lumina, argintiu, alb, bleo, albastru. Pentru decorarea casei  de-asemenea vor opta şi pentru culori care dau impresia de vechi.  Obiectele decorative preferate de către nativii din zodiac Rac sunt albumele şi fotografiile, adesea aceştia colecţionează poze sau suvenire din locurile unde au călătorit.

 

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Peşti

  • PDF

Pentru peşti elementul caracteristic este Apa. Nativii acestei zodii au latura artistică foarte dezvoltată şi sunt firi visătoare şi sensibile. Aceştia vor  opta pentru aranjamente neobişnuite, dar extrem de interesante, iar din casa lor nu va lipsi piscina şi jacuzzi.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Leu

  • PDF

Leul este semn de Foc, reprezenţînd creativitatea şi tinereţea veşnică, tocmai din acst motiv designul abordat în locuinţă va fi unul îndrăzneţ, ieşit din comun care se remarcă prin curaj şi opulenţă. Leii sunt atraşi de casele luxoase, moderne cu o amenajare deosebită. Le place gatgeturile, astfel că nu vor ezita să-şi decoreze locuinţele cu aparatură de ultimă generaţie, tehnologizată.

 


Pentru că le place să petreacă, adesea vor opta să-şi amenajeze un bar la ei acasă, special pentru întîlnirile cu prietenii. Şi pentru că iubesc show-ul în dormitor, vor opta pentru o oglindă mare în dormitor şi pentru un decor sexy. Culorile ideale pentru casa unui Leu sunt: roşu, portocaliu, galben şi violet. În general Leii iubesc culorile vii şi strălucitoare, însă adesea optiază şi pentru albastru deschis, ca culoarea cerului care îi linişteşte. Obiectele preferate ale nativilor, deoarece este o zodie a tronului sunt canapelele şi fololiile confortabile.

 

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Gemeni

  • PDF

Elementul caracteristic al zodiei gemeni este aerul astfel  că au nevoie de mult spaţiu în jurul lor în casă. Gemenii atrag o mare atenţie ferestrelor şi decorării lor cu perdele şi draperii transparente, care să permit pătrunderea luminii. Iubesc oglinzile aşa că din camera unui geamăn nu va lipsi oglinda de dimensiuni mari.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Fecioară

  • PDF

Fecioara este raţională, ordonată şi acordă o mare atenţie detaliilor. Elementul caracteristic al zodiei este Pămîntul. Astfel Fecioarele îşi vor decora casa în culori pămîntene:  bej, maro, crem, culoarea grîului, însă mulţi nativi optiază şi pentru alb. Lemnul este combinat cu fierul şi sticla, iar livingul va fi prevăzut cu corpuri verticale şi poliţe. Gustul Fecioarei în amenajările interioare este ultra modern.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Capricorn

  • PDF

Elementul caracteristic al capricornilor este Pămîntul. Din această cauză capricornii au atracţie faţă de pereţii  din cărămidă şi obiectele din piatră naturală, sobele de teracotă, obiectele din lemn şi restu obiectelor tradiţionale.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Berbec

  • PDF

Modul în care o locuinţă este decorată reflectă temperamentul celui ce locuieşte  în ea şi stilul său de viaţă. Potrivit multor astrologi, fiecare semn zodiacal are anumite gusturi şi preferinţe în ceea ce priveşte decorarea şi amenajarea locuinţei.

 

Read the full story

 

Amenajarea locuinţei în funcţie de zodie: Balanţă

  • PDF

Elementul caracteristic balanţei este Aerul , aşa că locuinţa lor trebuie să fie aerisită şi luminoasă. Firea echilibrată a balanţei se va răsfrînge şi asupra interiorului, astfel, chiar dacă acesta preferă mai multe stiluri de amenajare, le va combina într-un mod armonios. Ca stiluri, se pot aborda cel mediteranean, marocan sau spaniol, care adoptă materiale moi, fine, luxoase, şi combină nuanţe de verde şi albastru cu cele de roz.

 

Read the full story

 

Stilul minimalist în design-ul de interior.

  • PDF

Stilul minimalist a început să fie popular la începutul anilor 1960, însă la moment revine a fi în vogă. În design-ul de interior stilul minimalist este rece, profund, masculin. Este caracterizat prin simplitatea liniilor mobilierului care se găseşte în cantităţi minimale în cadrul amenagării. Un stil minimalist impune într-o oarecare măsură un stil de viaţă anti-aglomerare. Acest stil nu este recomandar colecţionerilor care nu pot renunţa la obiectele de decor.

 

Read the full story

 

Rolul ramelor foto în design-ul de interior.

  • PDF

Amenajarea şi decorarea casei ne dă mereu bătăi de cap. Pe lîngă alegerea şi amenajarea mobilierului în încăpere o mare problemă este şi alegerea, şi amenajarea obiectelor decorative cum ar fi ramele foto. Ramele foto pot personaliza o  încăpere, în plus, varietatea de modele de rame foto ne permite să ne încadrăm în orice decor. Se întîlnesc rame foto din sticlă, fier forjat, lemn, ornate, lemn de bambus, răşini sau din coajă de nucă toate potrivindu-se perfect într-un decor în stil elegant sau clasic. Ramele foto trebuiesc alese în fucţie de încăpere.

 

Read the full story

 

Biblioteca aranjata si decorata cu stil

  • PDF

Modul tau de relaxare implica o carte buna, un ceai sau o cafea fierbinte si o fereastra insorita? Atunci trebuie sa stii citeva sfaturi care sa te ajute sa-ti amenajezi biblioteca cu stil. Biblioteca are un rol dublu intr-o incapere, ea ofera un loc de depozitare a cartilor dar si un loc pe care poti sa-l personalizezi cu elemente de decor inedite. Mobilierul constituie un element important in amenajarea unei biblioteci, iar alegerea acestuia nu este deloc simpla. Sunt obligatorii masa prevazuta cu sertare, un scaun ergonomic pentru a te putea relaxa si desigur nelipsitele rafturi pe perete.

 

Read the full story

 

Alegerea corpurilor de iluminat

  • PDF

Corpurile de iluminat nu au doar un rol practic pentru locuinţa dumneavoastra ci şi unul estetic, extrem de important. Ele pot crea o ambianţă total diferită, în funcţie de designul, culorile şi mai ales stilul lor. Fiecare cameră din casa voastră necesită o atenţie specială şi soluţii diferite în funcţie de suprafaţă şi necesitate. Ceea ce putem spune că au în comun toate încăperile din punct de vedere al corpurilor de iluminat este că toate necesită o lumină generala ambientală.

 

Read the full story

 

Mobilier perfect pentru spatiile mici

  • PDF

Amenajarea unor spaţii de mici dimensiuni este una dintre cele mai mari provocări pentru multe familii. Camerele mici au nevoie de mobilă mică pentru a menţine un cît mai bun echilibru al proporţiilor. Forma mobilierului în spaţiile mici este destul de importantă. Evită detaliile excesive şi mergi pe un design simplu, curat si compact. Foloseşte un mobilier care se transforma, doi în unu sau trei în unu, piese special create de designeri pentru a funcţiona in spaţiile mici.

 

Read the full story

 

Depoziteaza la vedere in bucatarie

  • PDF

Alternativele de depozitare disponibile pe piata sunt mai mult decit elegante. Potrivite pentru orice camera, afisind un design modern si o structura eficienta, ele reusesc sa ascunda lucrurile pe care nu le vrei la vedere, dar sa si accentuieze stilul de amenajare. Bucataria este una dintre cele mai greu de schimbat si de amenajat incaperi. Una dintre  cele mai eficiente cai de explotare a spatiului din bucatarie consta in alegerea mobilierului corect si realizarea unor sisteme de tragere pentru sertare si dulapuri, compartimentate si bine structurate in functie de nevoi.

 

Read the full story

 

Cum creezi un dormitor feminin

  • PDF

Dormitorul este incaperea careia ar trebui sa i se acorde cea mai mare importanta, intr-un proces de amenajare, caci modul in care acesta este decorat poate influenta calitatea somnului nostru. Daca iti doresti o incapere primitoare si confortabila, atunci ar fi bine sa iti decorezi dormitorul in stil feminin. In primul rind, amenajarea unui astfel de dormitor presupune alegerea unor culori calde, pastelate. Mergi pe nuante de roz prafuit, galben pai sau crem deschis. Daca albastru este culoarea ta preferata, poti opta si pentru bleo-uri. Cel mai mult conteaza cum alegi combinatiile.

 

Read the full story

 

Cum amenajem standul pentru a avea mai multi cumparatori?

  • PDF

Conform specialistilor, un stand bine amenajat poate sa vinda cu aprorximativ 30% mai multe produse. Aspectul standului este foarte important insa de multe ori acest lucru este trecut cu vederea de catre comercianti. Un stand trebuie sa capteze atentia trecatorilor si sa prezinte intr-un mod clar profilul magazinului. Standul unui magazin are rolul unei interfete intre imaginea magazinului si cumparatori si reprezinta o metoda esentiala de promovare a vinzarilor.

 

Read the full story

 

Sticla in design-ul de interior.

  • PDF

 

Stramosii nostrii fabricau sticla inca din anii 5000 i.Hr. in Egipt. In vremea ceea obiectele din sticla erau unle din cele mai valoroase.

Sticla poate fi folosita intr-o gama variata de forme putind fi adaptata foarte usor la orice cerinta actuala. Sticla in prezent a devenit la moda, cu ajutorul ei designerii pot face lucrurii foarte elegante, cu stil care sa-i ofere casei tale un sic exceptional de frumos.

 

Read the full story

 

Bucataria – cu sau fara parchet?

  • PDF

Gresie, faianta, parchet…oare care este cea mai potrivita alegere pentru bucataria ta? Ai atitea oferte dar si o multime de griji atunci cind vine vorba de renovarea bucatariei. Cu totii ne dorim ca podeaua sa fie si una originala si creativa, si una rezistenta. Parchetul este o parte deosebit de importanta a decoratiunilor interioare, creind stil si atmosfera locuintei.

 

Read the full story

 

Mobila ECO

Saltele - SALTECO

MATCO® - MOLDOVA

MATCO® - DESIGN | MOBILA | SALTELE

 

Contact Us

You are here: